31.5.08

Mουσείο Μαρμαροτεχνίας στην Τήνο: ίσως κάποιοι αναρωτηθούν και μάθουν πώς έγινε η Ακρόπολη...

Στην Τήνο των περίφημων γλυπτών, δημιουργήθηκε ένα μοναδικό μουσείο για τη διάσωση και προβολή της τέχνης του μαρμάρου, που ελπίζουμε ότι θα δράσει συμπληρωματικά με την υφιστάμενη Σχολή Μαρμαροτεχνίας.

Έτσι θα προβληθεί η δουλειά τόσο των καταξιωμένων γλυπτών, των αποφοίτων της σχολής, των εξαίρετων ντόπιων μαρμαροτεχνιτών αλλά και των λατόμων και των εργατών στα λατομεία του τηνιακού μαρμάρου, τους οποίους όλοι αποφεύγουν να αναφέρουν.. (βλέπετε είναι οι καταστροφείς του περιβάλλοντος...)

Κόστος έργου τρία περίπου 3 εκ. €, φορέας υλοποίησης το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, το ίδιο ίδρυμα που έχει κάνει και άλλα θεματικά μουσεία όπως το μουσείο Υδροκίνησης στη Δημητσάνα, το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας στη Λέσβο κ.α.

"Το νέο Μουσείο προβάλλοντας την τεχνολογία του μαρμάρου, προωθεί την ελλαδικότητα της τέχνης, προάγει τον ελληνικό πολιτισμό και κατ’ αυτόν τον τρόπο δίνει το ερέθισμα στους εν δυνάμει επισκέπτες μας να ανακαλύψουν τη σύγχρονη και φιλόξενη εμπειρία της Ελλάδας.
..να κατανοήσουν ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνο ο ήλιος και η θάλασσα, αλλά και μια πλούσια πολιτιστική κληρονομιά που δεν έχει χαθεί, αλλά παραμένει ζωντανή..." είπε ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης στα εγκαίνια...

Δεν ξέρω τί ακριβώς περιμένει ο κόσμος απο αυτό που λέμε «κοινωνική εταιρική ευθύνη», ούτε εξετάζω την πηγή της χρηματοδότησης.. αν είναι ΠΕΠ ή ΚΠΣ ή ΠΔΕ ή ίδια κεφάλαια της τράπεζας.. Θεωρώ υπερβολή να ψάχνουμε σε ολα την αχίλλειο πτέρνα που θα σκιάσει το ό,ποιο όφελος προκύπτει για ολους..

Το σίγουρο είναι ότι πολλοί, έλληνες και ξένοι, θα ...ξεστραβωθούν στον Πύργο της Τήνου..


Μάλιστα, ίσως κάποιοι αναρωτηθούν και μάθουν πώς έγινε η Ακρόπολη...

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλέπω σε έναν ευπρεπή διάλογο χωρίς κακόβουλα και υβριστικά σχόλια που προσβάλλουν την αισθητική μας αλλά κι εκείνη της ελληνικής γλώσσας. Εντούτοις, όλα τα σχόλια δημοσιεύονται!