18.4.14

Σπήλαιο Αλιστράτης Σερρών

Το σπήλαιο Αλιστράτης Σερρών δεν διαθέτει μόνο έναν εξαιρετικά πυκνό και πανέμορφο διάκοσμο από σταλακτίτες και σταλαγμίτες, αλλά και τους περίφημους "εκκεντρίτες" καθώς και τους διάφορους "κουνουπιδοειδείς" σχηματισμούς που δεν βρίσκονται σε άλλα σπήλαια του ελλαδικού χώρου.

Επίσης ενδιαφέρον έχουν και οι λόφοι από την κοπριά των νυχτερίδων που κάποτε φώλιαζαν στο σπήλαιο. Σήμερα πια, ενοχλημένες από τα φώτα της τουριστικής αξιοποίησης, το έχουν εγκαταλείψει. Μένουν μόνο ορισμένες που φωλιάζουν στα σκοτεινά κι ανεξερεύνητα μέρη του σπηλαίου όπου δεν έχει ακόμη φτάσει η τουριστική διαδρομή...

Σε απόσταση 250 μέτρων από το νότιο μέρος της εισόδου του σπηλαίου, περνά η σιδηροδρομική γραμμή Σερρών – Δράμας.

Λίγα μέτρα πιο κάτω από την σιδηροδρομική γραμμή, βρίσκεται το Φαράγγι του Αγγίτη, το Βράους όπως λένε το ντόπιοι. Τοπίο σμιλεμένο από κάποια βίαιη γεωλογική ανακατάταξη, τοπίο ελληνικό.. Από αυτά που αξίζει να προστατευθούν.. για την χλωρίδα, για την πανίδα, για την ιστορική μνήμη, για το Rafting, το καγιάκ κ.α.

Και κάτι ακόμη. Τα 8 ευρώ είναι πολλά κύριε δήμαρχε, όταν με 12 ευρώ βλέπεις την ακρόπολη...

[Πέτρος Τζεφέρης]

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλέπω σε έναν ευπρεπή διάλογο χωρίς κακόβουλα και υβριστικά σχόλια που προσβάλλουν την αισθητική μας αλλά κι εκείνη της ελληνικής γλώσσας. Εντούτοις, όλα τα σχόλια δημοσιεύονται!