17.6.14

Τα Ορυκτά στη ζωή σας!


Ένα νέο βιβλίο που αποκαλύπτει τα μυστικά των ορυκτών, από τη Γη στην καθημερινή σας ζωή .

Στις 25 Μαρτίου, στην Βασιλική Ακαδημία Επιστημών, Γραμμάτων και Καλών Τεχνών του Βελγίου, η Fabrizia Benini, μέλος του Γραφείου του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Antonio Tajani, εγκαινίασε το νέο βιβλίο των EuroGeoSurveys με τίτλο «Τα ορυκτά στη ζωή σας», κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης των EuroGeoSurveys - ένα γεγονός που συγκεντρώνει τους Γενικούς Διευθυντές των Εθνικών Γεωλογικών Ινστιτούτων από όλη την Ευρώπη, καθώς και διακεκριμένους διεθνείς επισκέπτες.

Μετά από μια σύντομη εισαγωγή για το τι είναι τα ορυκτά και μια ανασκόπηση σχετική με τη σημασία τους για την ευρωπαϊκή οικονομία, το βιβλίο οδηγεί τον αναγνώστη μέσα από μια περιπετειώδη ημέρα του πρωταγωνιστή κινουμένων σχεδίων, Norman, ενώ δείχνει τα ορυκτά που χρησιμοποιούνται σε πολύ κοινά αντικείμενα της καθημερινής μας ζωής, από το χαρτί στο σαμπουάν, από ένα ποδήλατο σε μια τηλεόραση.

Απλές ενέργειες, όπως το να ανάβετε το φως ή να βουρτσίζετε τα δόντια σας απαιτούν ορυκτά: χαλκός και αλουμίνιο για ηλεκτρικά καλώδια μας, ανθρακικό ασβέστιο στην οδοντόπαστα μας. Αλλά αυτό που είναι εκπληκτικό είναι ότι πολλές από τις χρήσεις και τις ιδιότητες των ορυκτών δεν είναι αρκετά γνωστές. 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλέπω σε έναν ευπρεπή διάλογο χωρίς κακόβουλα και υβριστικά σχόλια που προσβάλλουν την αισθητική μας αλλά κι εκείνη της ελληνικής γλώσσας. Εντούτοις, όλα τα σχόλια δημοσιεύονται!