13.4.18

Αποκατάσταση του λατομείου στα Βούλια Σύρου από τη Lafarge



 Στο τελικό της στάδιο βρίσκεται η αποκατάσταση του λατομείου Σύρου στην στη θέση "Κούτελα" περιοχή του Βούλια. Το έργο της αποκατάστασης έχει αναλάβει η εταιρία Lafarge, υπό την ευθύνη της οποίας λειτουργούσε το λατομείο όλα τα προηγούμενα χρόνια, ως μισθώτρια του Δήμου που είναι και ο ιδιοκτήτης του χώρου.

Με βάση τελευταία απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, δόθηκε παράταση στην Lafarge για την αποκατάσταση του λατομείου με τελική ημερομηνία την 30η Ιουνίου του 2018. Οι εργασίες προχωρούν με γοργούς ρυθμούς και εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν λίγο πριν την έλευση της θερινής περιόδου.

Μία από τις χαρακτηριστικότερες παρεμβάσεις αποκατάστασης είναι και η φύτευση 3.500 φυτών και δενδρυλλίων σε μεγάλη έκταση του ανενεργού λατομείου, τα οποία θα συντηρούνται από την Lafarge για τα επόμενα 3 χρόνια. Ήδη έχουν τοποθετηθεί δύο δεξαμενές ποτίσματος για τον σκοπό αυτό.

1 comments:

DIMITRIS είπε...

Το κλειδί της επιτυχίας σε τέτοια εγχειρήματα είναι η φάση της συντήρησης δηλαδή κυρίως το πότισμα των δενδρυλλίων μέχρι αυτά να αναπτυχθούν αλλά και αργότερα η περιποίησή τους. Εύχομαι να πάνε όλα καλά και να καμαρώσουμε το αποτέλεσμα του σημαντικού αυτού έργου της περιβαλλοντικής αποκατάστασης του λατομείου. Θα είναι ένα παράδειγμα και για άλλες ανάλογες περιπτώσεις.!

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλέπω σε έναν ευπρεπή διάλογο χωρίς κακόβουλα και υβριστικά σχόλια που προσβάλλουν την αισθητική μας αλλά κι εκείνη της ελληνικής γλώσσας. Εντούτοις, όλα τα σχόλια δημοσιεύονται!