3.3.12

Τιμωρήστε τους δημοσίους υπαλλήλους που δεν δουλεύουν! Βρείτε τους πρώτα!

Οι σεισμικές δονήσεις που διαπερνούν το σύνολο της κοινωνίας, της οικονομίας και προπαντός του πολιτικού συστήματος, φαίνεται πως δεν αγγίζουν ή δεν γίνονται αντιληπτές από υπουργούς, βουλευτές και συνδικαλιστές. Εκτός κι αν έχουν άγνοια κινδύνου ή άγνοια... διοίκησης. Ο,τι κι αν συμβαίνει, πρακτικές και συμπεριφορές του παρελθόντος συνεχίζουν χωρίς έλεγχο και προπαντός χωρίς διάθεση πάταξης.

Για παράδειγμα, σε πολλά υπουργεία υπάρχουν υπάλληλοι που, όπως λένε συνάδελφοί τους, δεν προσέρχονται στην υπηρεσία. Θα περίμενε κανείς η πάταξη τέτοιων φαινομένων να ήταν στις προτεραιότητες. Αμ δε. Δυστυχώς τα φαινόμενα διαφθοράς όπως αυτό συνεχίζουν να ταλανίζουν τους πολίτες, παρότι η κοινωνία τα καταδικάζει.

Το Δημόσιο παραμένει το μεγάλο διαφθορείο. Από τους μεγαλύτερους ενόχους για τη δοκιμασία που περνούν η χώρα και ο λαός. Οι πολίτες απαιτούν να γίνει συστηματική και αποτελεσματική προσπάθεια πάταξης τέτοιων προκλητικών και απαράδεκτων συμπεριφορών. Σε τελική ανάλυση δεν χρειάζεται παρά να εφαρμοστεί ο νόμος, να επικρατήσουν στοιχειώδεις κανόνες χρηστής διοίκησης. Είναι απαράδεκτο και εξοργιστικό να υπάρχουν υπάλληλοι που δεν προσέρχονται στην εργασία τους συστηματικά και να μην τιμωρούνται. Είναι διπλά απαράδεκτο να υπάρχουν τέτοια φαινόμενα και οι ηγεσίες υπουργείων, υπηρεσιών και επιχειρήσεων να μην τα πατάσσουν.

Κύριοι πολιτικοί, αν θέλετε να κερδίσετε το μεγάλο στοίχημα και να ανορθώσετε τη χώρα βάλτε τέλος στο καθεστώς ατιμωρησίας. Εφαρμόστε τον νόμο χωρίς καμία εξαίρεση και τιμωρήστε όλους τους ενόχους σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος. Επιτέλους το Δημόσιο να πάψει να είναι ο τύραννος της κοινωνίας. [του Θανάση Λυρτσογιάννη, από την Ημερησία online ]

Να προσθέσω ότι η διοίκηση, όχι μόνο δεν τιμωρεί εκείνους που δεν προσέρχονται ή γενικά δεν δουλεύουν ακόμη κι αν προσέρχονται (είναι γνωστό ότι μόνο όσοι αναλαμβάνουν ευθύνη δουλεύουν, οι υπόλοιποι ήταν πάντα ωσεί παρόντες πλην της μέρας  διανομής του μισθού...) αλλά τουναντίον τιμωρεί εκείνους που γενικά εργάζονται νυχθημερόν για να προσφέρουν κάτι...

Πώς; Ολοι ξέρετε...

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλέπω σε έναν ευπρεπή διάλογο χωρίς κακόβουλα και υβριστικά σχόλια που προσβάλλουν την αισθητική μας αλλά κι εκείνη της ελληνικής γλώσσας. Εντούτοις, όλα τα σχόλια δημοσιεύονται!